Begrijpend lezen is een vaardigheid die meestal als apart vak op de basisschool wordt aangeboden. Deze vaardigheid is ook van groot belang bij het maken van verhaaltjessommen, lezen en leren van zaakvakken. 

De resultaten van begrijpend lezen zijn een belangrijk gegeven, voor het middelbare school advies.

Je kunt bij Praktijk leren in Lisse terecht voor een of meerdere losse lessen begrijpend lezen. Hierin kan ik aansluiten op wat je kind al weet en gaan we vooral in op de stappen die je kind overslaat, nog niet beheerst.

Je kunt je kind ook opgeven voor de training: " Alle teksten de baas!"     (www.begrijpendlezen.cc)
Tijdens deze training van 6 bijeenkomsten  (in een groepje van 4-6 kinderen, 90 minuten per keer) of individueel ( 6 bijeenkomsten van 60 minuten) leren we in 3 stappen alle teksten onder de knie te krijgen.

Uitgebreid aan bod komen:
- verwijswoorden
- tekstverbanden en signaalwoorden
- de volgorde van zinnen in een verhaal bepalen
- kopjes boven een tekst leren plaatsen
- gatenteksten
- synoniemen
- woordenschat

Bij goed begrijpend lezen hoort ook het maken van een  goede samenvatting, mindmap, of een andere manier van opschrijven die bij jouw kind past. Ook hier gaan we uitgebreid op in. Na iedere bijeenkomst volgt een huiswerkopdracht, zodat de kinderen er gedurende de week goed mee bezig blijven en het geleerde sneller eigengemaakt wordt.

De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 5. 
Lessen begrijpend lezen kan ik aan een groepje (4-6 kinderen) of aan kinderen individueel geven. Data en tijden uiteraard in overleg.
Bij een groepje, let ik erop dat de kinderen qua leeftijd niet te veel van elkaar verschillen, dan hebben ze ook het meeste aan elkaar. Je kunt natuurlijk ook samen met een vriend/ vriendin als groepje aanmelden.

Afhankelijk van de dag en het tijdstip, wordt groepstraining of bij mij thuis, of op een locatie in Lisse gegeven. Individuele trainingen vinden altijd bij mij thuis plaats.